прочети още…

Въпрос: Здравейте! В книгите си казвате, че героите не са от този свят, откъде са? Кои са тези раси и светове? Византийските историци Йоан Цаца и Йоан Малала казват, че Ахил е от българите, които се наричали мирмидонци, и идва от Понтийско (Черно море). Бихте ли пояснили?

Токораз Исто: Троянската война може да бъде и е разглеждана в много аспекти. Тъй като разказвачите непрекъснато са смесвали историческите събития с боговете, някои изследователи смятат, че войната описва един макрокосмос. Една битка провеждана във Вселената и нейното отражение на земята. Други разглеждат описанието на Троянската война като микрокосмос и смятат, че става въпрос за една битка, провеждана във всеки един човек между неговите същности. Със сигурност тумир са били свидетели на тази битка, защото Омир е прозвище на тумир. Някои твърдят, че мирмидонците са били автохтонно население и го смятат за родствено с етруските и баските. Според други те са арийски народ. За Ахил има мнение, че е бил мирмидонец, но и сведения, че е бил кимериец. Омир го описва като човек от Пела, но други автори смятат, че неговата родина е Причерноморските степи. Кимерийците са оприличавани най-често на древните българи, затова се смята, че неговите мирмидонци всъщност са българи.

Въпрос: Здравейте! Бих искал да Ви попитам какво мислите за книгата на Енох и смятате ли, че по някакъв начин е свързана с произхода на расите?

Токораз Исто:Книга на Енох е една от най-дълбоките християнски езотерични четива. Там може да бъде проследена историята на българите. В няколко от раннохристиянските писания, и особено от тези, които са преписвани в България, много ясно може да се проследи как тумир застават зад християнството и имплантират тангристките идеи в християнското учение. Такива текстове могат да се видят 10-11 век в апокрифните християнски текстове, писани в България. Такъв е българският апокрифен летопис „Ходене на Богородица по мъките“ и Книга на Енох е една от тях.

Въпрос: Да, а какво мислите за потомците на ангели и жените човешки, не са ли това хората-змейове, Елбири, свръххора според Ницше?

Токораз Исто:Да, точно за това става въпрос.

Въпрос: Странно, но книгата на Енох не е включена към Стария завет…

Токораз Исто:Не само тя. Книга на песните също.

Въпрос: Съгласен ли сте с тезата, че Лао Дзъ е българин и неговото име е Боян Болгар?

Токораз Исто: Има една теория, че Боян са се наричали всички колобри. Българският произход на Лао Дзъ според мен е много вероятен, защото той идва от западните земи на Китай и пак там се връща, яхнам бивол. Мнозина смятат, че Дао Де Дзин е една от най-възвишените книги в които идеята за бог е дадена по най-нетрадиционният и разчупен начин.

Въпрос: Здравейте! Прочитайки отново втори том „Махди“ от поредицата „Ятаган и Меч“ ме заинтригува борбата между Иран и Туран. Въпросът ми е, трябва ли под названието Туран да се разбира степните народи и тюрките? Докато българите от една страна са индоариански народ, но водещ номадски начин на живот.

Токораз Исто: Да. Понеже сме живели и по онези земи, много често ни бъркат, но по принцип за туранци се смятат дори и скитите, но истинските туранци са тюркмените и турците.

Въпрос: Да, разбирам, а какво имате предвид, като казвате, че суфизмът е учение, възникнало преди исляма?

Токораз Исто: Суфистите смятат, че суфизма е нещо, което предхожда религиите, според тях във всички култове, от най-древните, е имало суфисти. Споряд тях някои от християните, индуистите, будистите са суфисти. Само една малка част от тях е намерила подслон в исляма.

Въпрос: В армагедон се споменава за битката между два народа Гог и Магог. Кои са тези народи според Вас?

Токораз Исто: Някои смятат, че това са евреите и арабите, по скоро онези от Йемен. Според други – християните и мюсюлманите. Аз смятам, че това са неща, които са измислени по-късно. Истинският спор е между северните семити, които са се наричали хората отвъд реката или евреи, по време на Междуречието те носели името акад. Според мен другият народ са българите, които по това време се наричали самари или шумери. Тези два народа носят знанието за бог по различен начин. Евреите, чрез словото и книгата, българите – чрез орендата или светия дух.

Въпрос: Да, така е. Бих допълнил, че тогава шумерите – българи са били предвождани от кан Зиези. Да разбирам, че спорът е повече духовен-материален.

Токораз Исто: Да, според мен става дума за една духовна битка, а не за сражение в долината Мегидо.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s