Всъщност Омир олицетворява цялата секта на тумирите и никога не е имало човек Омир

– Ти сам можеш да прецениш! Само искам да ти кажа, че някога колобрите и тумирите сме били едно и чак когато светът станал по-голям и знанията повече, сме се разделили. Така ние сме останали по-близо до истината за бог и до света на Тангра, а тумирите са се приближили до хората и до това, което те наричат наука.

Самите гърци от онова време потвърждават, че името на автора не е Омир, както твърдели по-късно техните съотечественици, и той не е грък, а кемиец. Те открито говорели, че името Омир не е собствено име и не е на автора, създал „Илиада”, а на техния език просто означава слепец. Според най-старите паметници името на Омир било Тумир, после с времето станало Томир и най-накрая Омир. Всъщност гърците изопачили името тумир. Отначало всички знаели, че тумир разказват епоса, постепенно вместо тумир започнали да го наричат умир, защото им било много трудно да произнасят „т“ отпред, по-късно умир станало Омир, но всъщност през цялото време това означавало тумир или слепец. Така в техния език е останало, че омир означава слепец. Именно сектата на тумир създала „Илиада”, тя тогава не се е наричала така, но освен този епос нашите тумир знаят още много други и във всеки един от тях е закодирана тайна, скрита част от историята, която е само за посветени.

 Всъщност Омир олицетворява цялата секта на тумирите и никога не е имало човек Омир.

– И човекът, когото срещнах, е бил тумир?

– Да, не ги подценявай, те са едно цяло с нас и ние ги изпращаме като наши посланици! Днес те са свързани най-вече с българите, но и това има своите изключения. Това е куриоз, тумир обикалят света, а са слепи. Ние, колобрите, сме приковани тук и не желаем да напускаме това място; когато го правим, е с болка. Затова ни бяха нужни българите. Те единствено бяха живи и пълноценни. От тях ние черпим своите сокове, те са нашите корени, с които сме се свързали с този свят…“

Вашият коментар

Filed under История

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s