За да бъде създадена отново България, орендата действа по определен начин

shield_blog_saitСтарецът спря и се усмихна. Личеше си, че дългото обяснение го е уморило, но усмивката показваше, че е доволен. Помислих, че разговорът за тази вечер е привършил. Все пак останах малко разочарован. Тумир беше казал, че ще ми съобщи нещо важно, но нещата, които ми каза, не ме впечатлиха особено, аз в общи линии ги знаех. Не ги бях чувал толкова добре обяснени, но не ми бяха съвсем непознати.

Докато чаках да приключим, старецът заговори и аз разбрах, че се бях лъгал. Истинският разговор явно тепърва предстоеше.

Най-съкровеното знание за орендата е, че тя може да се скрие, но не и да изчезне. Мисията на всеки българин е България да се запази, да оцелее и да пребъде. Както в началото, така и в края на света цялата земя трябва да бъде само българска и ние ще бъдем хората, които ще се изправим пред нашия бог Тангра и ще му покажем какво сме успели да направим на земята и на какво сме научили останалите народи. И ако Тангра хареса това, ще ни остави, ако ли не, ще ни унищожи и ще направи друг народ свои любимци, но за да стане всичко това най-важното е да се запази България и българите да оцелеят. Няма значение къде в пространството ще се намира България, по-важно е да я има като духовна територия. Това сътворение на света може да се нарече българско. Това е епохата на българите и така ще бъде, докато животът не бъде унищожен.

Нещо като че ли изпълни гърдите ми. Сега бях сигурен, тумирът наистина беше най-умният човек на земята и беше посветен в най-дълбоките тайни на Вселената. Много пъти бях чувал българите да говорят за мисията, с която Тангра ги е натоварил, но мисля, че в повечето случаи и те самите не бяха наясно с тази мисия. Едва сега разбрах, че старецът ми разкрива именно тази мисия. Едва сега осъзнах колко са дълбоки познанията на човека, седящ пред мен.

– За да се запазим и оцелеем, орендата позволява целият ни български народ да съществува в спадове и възходи за дълъг период от време. Тя позволява целият народ да се покръства и дори да приема други богове, но орендата винаги остава. Тя понякога излиза и разбужда целия ни народ и така знанието за Тангра и българското се събуждат отново. Това досега винаги е спасявало нашия народ и го е предпазвало и в най-суровите му изпитания. Дори когато другите народи около нас са изчезвали и са били претопявани или изтривани от лицето на Земята, ние сме оцелявали. В такива тежки моменти ни е спасявала орендата, която ни е позволявала да бъдем силни и едновременно с това гъвкави и устойчиви. Орендата ни учи да бъдем търпеливи, да издържаме и да се опираме на Силата.

Но сега слушай най-важното нещо, защото няма откъде да чуеш тази история и няма кой друг да ти я каже. За да бъде създадена отново България, орендата действа по един определен начин. Тя се събужда в душите на трима души. Единият от тях е боил (воин) и неговата задача е да възроди българското бойно изкуство. Той обикновено се чувства воин от момента, в който се роди, и е волеви, силен и търпелив. Освен всичко друго той има задача да брани останалите хора, у които се събужда орендата. Другият човек, у когото се събужда орендата, е тумир. У него се събужда интерес към историята на българите, той бива насочван и открива всички знания, които са нужни на българския род. След време той открива, че „знае” всичко, което е нужно. Това е човекът на знанието. Третият човек, у когото се събужда орендата, е колобър. Той открива истините за древната религия на българите и е в единение с Тангра. Ако се налага, Тангра ще му донесе знамение за осъвременяване на собственото му духовно учение.

Така България може да съществува отново само ако тези трима българи се съберат. И е казано, те ще се познаят и по магическия Път ще призоват и четвъртия човек, у когото се е събудила орендата, а той е владетелят – канът. Защото е казано – един трябва да властва над българския народ и той ще бъде от рода Дуло.

Когато се съберат четиримата, могат да създадат отново България, защото носят в пълнота познание за нея.

Знам, че съществува един знак, в който е закодирано всичко това. Този знак се нарича „тангристки кръст” и в него е закодирано знанието за тази най-съкровена тайна.

– А какво представлява тангристкият кръст, учителю? – поинтересувах се аз. Беше ми толкова интересно това, което тумир разказваше, че не бях усетил как вече бяхме говорили почти цяла нощ. Въпреки дългия разговор, старецът изглеждаше свеж и очите му блестяха със страст. Той като че ли се зареждаше от силата, за която говореше. Очаквах той да се опита да ми нарисува тангристки кръст, но вместо това каза:

– Само върховният колобър може да ти покаже тангристкия кръст, той го носи като медальон около врата си. Медальонът и канският пръстен показват, че зад него застава канът и цяла България или канът колобър и цялото съсловие на колобрите.“

 откъс поредицата „Тангра“

схема тангристки кръст:

shema_tangr_krust

8 коментара

Filed under История, Книги, Токораз Исто

8 responses to “За да бъде създадена отново България, орендата действа по определен начин

 1. ЖИВКА КАРАКУШЕВА

  НЕ ЖЕЛАЯ ЗА СЕБЕ СИ СЛАВА, ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ДА Е СИЛНА ДЪРЖАВА. ИСКАМ ВСИЧКИ ДА СМЕ СПЛОТЕНИ, ИНАЧЕ КАЗАНО ОБЕДИНЕНИ…

  • Анонимен

   МНОГО ХОРА ГО ИСКАТ. АЗ ЛИЧНО СЕ НАДЯВАМ СКОРО ДА СЕ ПОЯВИ ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ЩЕ ОБЕДИНИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ.

   • Mindpower

    Никой няма да дойде, бъди спокоен 😉 От теб зависи всичко. Ти имаш свободата сам да се променяш. Само от волята и силата ти зависят нещата. Не чакай чужда помощ.

 2. Станимира

  Ние силно трябва да вярваме в БОГ ТАНГРА, защото той е единствената ни подкрепа!
  Само в истинските българи Оренда ще се събуди!

  • Mindpower

   Бог е един за всички – ние сме част от него и той е част от нас. Няма нужда да вярваме или да го наричаме с имена. Него само можем да го почувстваме и да го преоткрием в света около нас. Ние всички сме равни за неговата сила, нямат значение националност, род, цвят на кожата. Истинската оренда ще дойде, когато усетиш близостта си с всяка частица материя в този свят, с всеки камък, цвете, животно, с всеки повей на вятъра, с всеки лъч светлина, галещ лицето ти. Освободи се от границите на своето его и ще видиш истинската красота на света 😉

 3. Вера

  Здравейте :), прочетох откъса от книгата и дано не Ви звучи странно, но в главата ми веднага се появиха 3-ма души наши съвременници,които според писаното са необходими, всъщност познавам 2-мата от тях – тумир и колобър, а за третия се сетих къде може да се намери, не знам дали те са точните хора, нооо според мен е съвсем възможно да са те, дано се намерят скоро… Знам, че ще стане и силно вярвам,че е близо времето,когато България ще възкреси славата си. Моля се достатъчно българи да осъзнаят час по-скоро призванието, силата и възможностите си, да станат готови и да започнат да служат на България, на света,на общото, на цялото, за да може да се отключи и започне този процес на възобновяване и израстване в един по-голям мащаб… Благодаря на всички,които се грижат да поддържат огънчето в душите ни!

 4. ЖИВКА КАРАКУШЕВА

  Длъжни сме да се обединим в името на БЪЛГАРИЯ. Не БИХА НИ ГО ПРОСТИЛИ ПРЕДЦИТЕ НИ ТОВА, КОЕТО ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ СЛУЧВА…

 5. Рестарт равновесие

  „ние ще бъдем хората, които ще се изправим пред нашия бог Тангра и ще му покажем какво сме успели да направим на земята и на какво сме научили останалите народи. И ако Тангра хареса това, ще ни остави, ако ли не, ще ни унищожи и ще направи друг народ свои любимци“. Помислете и за този вариант.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s